Google Online Marketing Challenge on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskelijoille kokea ja luoda digitaalisen markkinoinnin kampanjoita käyttäen Googlen AdWords palvelua. Yli 110,000 opiskelijaa ja opettajaa melkein 100 eri maasta on osallistunut tähän kilpailuun yhdeksän vuoden aikana. Ja nyt meilläkin oli siihen mahdollisuus! Palkintoina kilpailussa on mm. matkat Googlen Euroopan ja Amerikan pääkonttoreihin, joten panokset olivat kovat!

Saimme Googlelta $250 mainosbudjetin, jolla loimme ja pyöritimme AdWords-kampanjaa Forssalaiselle yritykselle. Tarkoitus oli pyörittää kampanjaa noin neljä viikkoa ja saada kävijöitä ko. yrityksen verkkosivuille. Meidän omat tavoitteemme keskittyi lähinnä siihen, että opimme, miten AdWords-kampanja luodaan ja miten sitä voidaan optimoida päästäksemme parempiin tuloksiin.

Mielestämme pääsimme hyviin tuloksiin sekä yrityksen, että omiin tavoitteisiimme nähden. Opimme paljon AdWords kampanjan optimoinnista ja minkälaisia erilaisia mahdollisuuksia se tarjoaa yrityksen markkinointia varten. Lisäksi kampanjan hallinta oli hauskaa! Mainosten luonnissa ja avainsanojen etsinnässä ja miettimisessä on niin vapaat kädet, että vain taivas on rajana.

Suoritimme myös Google AdWords sertifioinnin muutamille osuuskuntamme jäsenille ja sen avulla aiomme hakea Google Partner -tunnusta osuuskunnallemme. Eli, jos kaipaat yrityksellesi osaavaa digitaalisen markkinoinnin tiimiä tai vaikka vain konsultointi apua, olethan yhteyksissä! ?

“The best marketing doesn’t feel like marketing.” -Tom Fishburne