Keskiviikkona osa osuuskunnastamme otti suunnakseen Bergvikin kartanon Kruusilassa. Tavoitteenamme oli käydä erilaisia innoivointimenetelmiä läpi ja hyödyntää niitä toimeksiannoissa, joita järjestäjätiimi oli hankkinut.

Ensimmäinen menetelmä, johon pääsimme tutustumaan, oli jo suurimalle osalle tuttu brainstorm. Siinä ideoita heitellään suodattamatta ja kritisoimatta niitä. Saimme aikaan paljon ideoita, joita oli helppo lähteä työstämään. Toiseksi menetelmäksi samaan keissiin käytimme mindmappeja. Ryhmässämme oli 5 henkilöä, joten keksimme myös viisi ongelmaa. Jokainen vuorollaan kirjoitti kuhunkin paperiin kaikki, mitä kyseisestä aiheesta tuli mieleen kolmen minuutin aikana. Tällä menetelmällä saimme syvennettyä jo aikaisemmin brainstormissa keksittyjä ideoita.

Kalakeiton ja uunituoreiden sämpylöiden jälkeen oli aika vaihtaa toimeksiantoa. Saimme käytettäväksi menetelmän, jossa keksitään kahdeksan asiaa, joista lähdetään kehittämään uudet kahdeksan ja vielä kerran jokaisesta uudet kahdeksan. Tavoitteena on, että lopuksi mindmapissa on 512 eri ajatusta. Huomasin, että tämä menetelmä on erittäin tuottoisa, mutta myös haastava saada toteutumaan täydellisesti.

Innovointi vaatii avointa mieltä sekä luovan ympäristön. Tähän me pyrimme Imperiassa. Ideoita heitellään ilmoille ja niitä kyseenalaistetaan sopivilla kysymyksillä, jotta aiheesta tulisi kaikki mahdolliset näkökulmat katsottua. Innovointipäivistä voi jäädä käteen jotain konkreettista, joka hyödyntää mm. projekteissa, joten varmasti pistämme mietintään tulevaisuudessa myös pelkästään omalle osuuskunnalle järjestettävät innovointipäivät. Kiitokset päivästä järjestäjille sekä Bergvikin kartanolle!

blogi

Päivän loputtua esittelimme osan ratkaisuista, joita toimeksiantajille kehitimme.